Welkom

Onze vereniging is een fok vereniging voor konijnen en sierpluimvee

Kleindierenvereniging Gorredijk en Omstreken is opgericht op 1 november 1939.

De vereniging heeft zich als doel gesteld het in stand houden van kleindierenrassen evenals het fokken van nieuwe rassen, zoals deze omschreven zijn in de Nederlandse standaard.

Kleindierenvereniging Gorredijk en Omstreken is een vereniging die zich inzet voor de liefhebbers van konijnen, hoenders, dwerghoenders, siervogels, watervogels, cavia`s en kleine knagers. Dat het houden van kleindieren een leuke vrijetijdsbesteding kan zijn ervaren veel liefhebbers uit onze regio.

Onze kleindierenvereniging telt ongeveer 40 leden, waarvan ruim de helft actief is in de kleindierensport. Ook zijn er leden die voor hun plezier enkele dieren houden, maar hier nauwelijks mee fokken. Leden kunnen als daar voor behoefte bestaat, ge´nformeerd worden over de verzorging,  de huisvesting of de voeding van de dieren. Beginnende liefhebbers kunnen wij de weg wijzen naar eventueel goed fokmateriaal. Ook de meer ervaren fokker zal zich bij ons prima op zijn plaats voelen. Middels vergaderingen worden onze leden op de hoogte gehouden met wat er zich binnen onze vereniging leeft en afspeelt.

Veelal op de eerste maandagavond in september wordt een jongdierendag georganiseerd, waar jonge dieren zoals o.a. konijnen, dwerghoenders en de grote Hoenders door ervaren keurmeesters worden beoordeeld. Deze dag wordt in de regel als bijzonder gezellig maar ook als zeer leerzaam ervaren.

In de eerste week van november staat onze verenigingsshow op het programma. Dit show evenement wordt gehouden in goede samenwerking en op een prachtige locatie van "Tuindorado" te Drachten waar in het groen van de vele planten onze dieren prima bij passen.