dotcomwebdesign.com
Welkom > LEGE HEADING 1 > Informatie

Informatie

Ook wij proberen als vereniging onze hobby te promoten, en u als belangstellende te informeren over wat Kleindieren sport en het houden van hobby dieren nu eigenlijk inhoud.

Wij als Kleindieren vereniging Gorredijk en omstreken vallen onder 1 grote bond n.l. Kleindier Liefhebbers Nederland. Onder deze bond vallen een groot aantal hobbydieren.

Al deze soorten zijn veelal te zien op veel keuringen en tentoonstellingen van een KLN aangesloten plaatselijke vereniging.  De liefhebbers van kleindieren zetten met het houden van hun dieren een eeuwenoude traditie voort. Het houden van kleindieren is een hobby waarbij het genoegen van mens en dier voorop staat. Liefhebbers van kleindieren kunnen uit diverse diergroepen en uit een groot aantal rassen kiezen.

Wij als kleindierenvereniging kunnen u ondersteunen en of helpen om een ras waar u naar op zoek bent te helpen vinden. Ook kunnen wij u als vereniging adviseren over voeding en/of eventueel over huisvesting van uw hobby dieren.

Voor onze leden wordt ieder jaar een jongdierendag georganiseerd. Zoals de naam jongdierendag aangeeft, worden konijnen, hoenders en dwerghoenders beoordeeld welke in dat jaar zijn geboren. In de regel wordt deze jongdierendag in maand september gehouden. De jonge dieren worden door een keurmeester gekeurd en beoordeeld of zij de juiste raseigenschappen bezitten. Als fokkers van kleindieren proberen we bij te dragen de kostbare waarden van de kleindierenteelt als cultuur te behouden. Dit door het in stand houden en verbeteren van de rassen, alsmede het fokken van nieuwe rassen. Tevens is het houden van hobby dieren een mooie en leuke vrijtijdsbesteding, en wordt de zorg voor de hobbydieren hiermee in stand gehouden.

Tuindorado (Friesland): bloemen, tuinmeubels, barbecues en alles voor de kerst!

In de maand november staat onze verenigingstentoonstelling op het programma. In een prachtige accommodatie van "Tuindorado" te Drachten worden door onze leden een variŽteit aan dieren samen gebracht en daar tentoongesteld. Hier is zeker uw bezoek meer dan de moeite waard.

Voor informatie over eventueel een lidmaatschap of u wilt via een donatie kleindieren vereniging Gorredijk en omstreken ondersteunen kijkt u dan even onder het menu lidmaatschap.

Kleindieren vereniging Gorredijk en Omstreken is ingeschreven bij de kamer van Koophandel onder nummer 40001657


Submenu